logo
Publikálva Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület - Bükk Mammalogical Society (http://beke.org.hu)

Európai Denevérdetektoros Műhely 2008 a Bükkben!

Ki: admin
Létrehozva 2008-05-29 20:38

2008. augusztus 13-16 között kerül megrendezésre Felsőtárkányban (Bükk) az Európai Denevérdetektoros Workshop a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a MTM Magyar Denevérgyűrűzési Központ, a Bükki Emlőstani Kutatócsoport és a Tolna Megyei Természetvédelmi Alapítvány társszervezésében. A workshop hagyományosan az Európai Denevérvédelmi Konferencia előprogramja, ezért Felsőtárkányból különbusz indul a konferencia helyszínére, Kolozsvárra.
A workshopon a résztvevők megismerkedhetnek a detektorok használatával, a számítógépes hangelemzéssel és egyéb módszerekkel (zip-line, flight-tent, megfogott állatok kézben történő határozása, stb.). A megszerzett ismeretek jól felhasználhatóak monitoring vizsgálatokhoz és egyéb ökológiai felmérésekhez, valamint a hatósági munkában is pl. panelépületek szigetelésének engedélyeztetése során a szigetelendő házak denevéreinek felmérésére.
A workshopról bővebb információ a www.hunbat.hu megfelelő aloldalán érhető el. A workshoppal kapcsolatos kérdéseket az ebdws2008@gmail.com címre várjuk.Forrás URL:
http://beke.org.hu/hu/node/102